Lučimské tvarohové knedle
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 126441x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
tuk na vyprážanie | |
200 g | strúhanka |
350 g | hrubá múka |
4 ks | vajcia |
100 g | maslo |
500 g | tvaroh |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Tvaroh premiešame sa zmäknutými maslom, žĺtky, štipkou soli a múkou. Nakoniec vmiešame tuhý sneh. Pripravené cesto dáme do chladničky na chvíľu odpočinúť. Potom z neho tvoríme malé guľaté knedličky, ktoré zavárame do vriacej osolenej vody a varíme 15 až 20 minút. Medzitým si rozpustíme tuk, časť odložíme na preliatie a na malom množstve osmažíme strúhanku dozlatista. Uvarené loučimské tvarohovej knedle omastíme a sypeme zlatistú strúhankou.