Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Lucifer s hranolkami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25884x
Lucifer s hranolkami

Naozaj ostré jedlo pre odvážlivcov.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Lucifer s hranolkami
recept Lucifer s hranolkami
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mletá sladká paprika
kečup
mleté čierne korenie
sójová omáčka
olej
500 g bravčové mäso
1 ks pór
1 ks sterilizovaná paprika
1 ks Mrkva
3 strúčiky cesnak
feferónky mleté v soli
500 g kuracie mäso
soľ

Postup prípravy receptu

Mäso nakrájame na rezance a premiešame ho so soľou, korením, sladkou paprikou, sójovou omáčkou a jednou lyžičkou feferóniek mletých v soli. Tie sú k dostaniu hotové v pohároch v bežnom obchode. Zeleninu očistíme. Na rozpálený olej dáme skaramelizovať nahrubo nastrúhanú mrkvu a pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Ten necháme len prevoňať a ihneď dáme restovat zmes mäsa. Keď sa mäso zatiahne, ztlumíme plameň a na panvicu prisypeme na kolieska pokrájaný pór, prúžky nakladané červené papriky bez nálevu. Pridáme kečup podľa potreby, aby sa nám mäso dobre premiešalo, ale pritom nebolo zaliate kečupom. Zmes lucifer necháme chvíľu podusiť a ku koncu pridáme ešte dve lyžičky feferóniek. Zmes lucifer podávame najlepšie s hranolkami pečenými v rúre.

Komentáre k receptu Lucifer s hranolkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty