Lososový penový syr
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 66817x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | soľ |
100 g | jemné plátky lososa v oleji |
100 g | maslo |
10 kvapiek | citrónová šťava |
1 lyžička | nastrúhaná cibuľa |
2 lyžice | šľahané smotana |
300 g | tvaroh |
na ozdobu: | |
zelená petržlenová vňať | |
citrón |
Postup prípravy receptu
Zmäknuté maslo vymiešame do peny a zamiešame k nemu tvaroh, soľ, nastrúhanú cibuľu, prelisovaného lososa, niekoľko kvapiek citróna. Losos ide ľahko prolisovat lisom na cesnak. Do zmesi potom zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Lososové penový syr môžeme podávať ako samostatný pokrm s bielym pečivom, alebo použiť ako nátierku na jednohubky a chlebíčky. Zdobíme petržlenovou vňaťou a citrónom, z ktorého nakrájame plátky.