Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Lososové medailóniky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 53868x
Lososové medailóniky

Lososové medailónky vyprážané v šampanskom cestíčku podávame so zemiakovým šalátom. Recept vhodný aj na štedrovečerný stôl miesto klasického kapra.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Lososové medailóniky
recept Lososové medailóniky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,7 dl sekt
g olej
1 g limetka
100 ks hladká múka

podľa chuti:

mleté biele korenie
soľ

podľa potreby:

400 čerstvý losos

Postup prípravy receptu

Limetku riadne umyjeme. Kôru nastrúhame a vytlačíme šťavu. Lososa očistíme, zbavíme kože, umyjeme, osušíme a nakrájame na pravidelné kúsky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme limetkovou šťavou. Pripravíme si cestíčko: Múku, sekt a kôru z limetky vymiešame na hladké cestíčko, ktoré necháme 15 minút odležať. Kúsky lososa namáčame v sektovém cestíčku a smažíme vo vyššej vrstve oleja do ružova. Lososové medailóniky podávame s pochoutkovým zemiakovým šalátom. Zdobíme petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Lososové medailóniky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty