Lososové medailóniky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 55047x
Lososové medailónky vyprážané v šampanskom cestíčku podávame so zemiakovým šalátom. Recept vhodný aj na štedrovečerný stôl miesto klasického kapra.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 ks | hladká múka |
1,7 dl | sekt |
g | olej |
1 g | limetka |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie | |
podľa potreby: | |
400 | čerstvý losos |
Postup prípravy receptu
Limetku riadne umyjeme. Kôru nastrúhame a vytlačíme šťavu. Lososa očistíme, zbavíme kože, umyjeme, osušíme a nakrájame na pravidelné kúsky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme limetkovou šťavou. Pripravíme si cestíčko: Múku, sekt a kôru z limetky vymiešame na hladké cestíčko, ktoré necháme 15 minút odležať. Kúsky lososa namáčame v sektovém cestíčku a smažíme vo vyššej vrstve oleja do ružova. Lososové medailóniky podávame s pochoutkovým zemiakovým šalátom. Zdobíme petržlenovou vňaťou.