Lososová studená pochúťka
- chuťovky
- finská kuchyňa
- recept zobrazen: 129010x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | majonéza BONECO |
1 lyžica | citrónová šťava |
3 lyžice | kyslá smotana |
20 g | plátkový želatína |
500 g | čerstvý losos |
50 g | listový špenát |
100 g | tyčinky surimi |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
1 lyžica | sekaný kôpor |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Najskôr očistíme lososa, zbavíme ho kože, vykostíme, osolíme av pare uvaríme domäkka. Vychladnutého lososa nakrájame na malé kúsky. Ďalej na rovnakej kúsky nakrájame tyčinky Surimi. Takto pripravené rybie suroviny zmiešame a prelejeme citrónovou šťavou, pokvapkáme olivovým olejom a necháme hodinu odležať. Medzitým zľahka sparíme špenátové listy, necháme vychladnúť. Zmiešame majonézu s kyslou smotanou, soľou, bielym korením a kôprom. Pripravíme si formu. Pekne vyzerá srnčí chrbát, alebo aj iné podlhovasté misky nádobky alebo formičky. Formu vytrieme olejom alebo ešte lepšie vyložíme lepivou fóliou a husto pokladieme sparenými listy špenátu. Pripravíme želatínu. Teraz opatrne zmiešame rybia zmes s majonézou a želatínou. Hmotu vlejeme do formy. Necháme stuhnúť. Lososovú studenú pochúťku podávame nakrájanú na úhľadné kúsky a zdobíme ľadovým šalátom s banketkou.