Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Lososová studená pochúťka

  • chuťovky
  • finská kuchyňa
  • recept zobrazen: 129010x
Lososová studená pochúťka

Recept pre milovníkov rybacích pokrmov.

vytlačiť recept Lososová studená pochúťka
recept Lososová studená pochúťka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g majonéza BONECO
1 lyžica citrónová šťava
3 lyžice kyslá smotana
20 g plátkový želatína
500 g čerstvý losos
50 g listový špenát
100 g tyčinky surimi

podľa chuti:

mleté biele korenie
1 lyžica sekaný kôpor
soľ

podľa potreby:

olivový olej

Postup prípravy receptu

Najskôr očistíme lososa, zbavíme ho kože, vykostíme, osolíme av pare uvaríme domäkka. Vychladnutého lososa nakrájame na malé kúsky. Ďalej na rovnakej kúsky nakrájame tyčinky Surimi. Takto pripravené rybie suroviny zmiešame a prelejeme citrónovou šťavou, pokvapkáme olivovým olejom a necháme hodinu odležať. Medzitým zľahka sparíme špenátové listy, necháme vychladnúť. Zmiešame majonézu s kyslou smotanou, soľou, bielym korením a kôprom. Pripravíme si formu. Pekne vyzerá srnčí chrbát, alebo aj iné podlhovasté misky nádobky alebo formičky. Formu vytrieme olejom alebo ešte lepšie vyložíme lepivou fóliou a husto pokladieme sparenými listy špenátu. Pripravíme želatínu. Teraz opatrne zmiešame rybia zmes s majonézou a želatínou. Hmotu vlejeme do formy. Necháme stuhnúť. Lososovú studenú pochúťku podávame nakrájanú na úhľadné kúsky a zdobíme ľadovým šalátom s banketkou.

Komentáre k receptu Lososová studená pochúťka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty