Losos so žeruchovým krémom
- hlavné chody
- žádná kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 127384x
Chovaný losos je dnes bežne k dostaniu a je oveľa lacnejšie ako losos žijúci voľne v mori. Ten však má neporovnateľne lepšiu chuť a jemnejšie mäso.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | slnečnicový olej |
1 strúčik | cesnak |
mleté čierne korenie | |
25 g | maslo |
4 ks | filet z lososa |
2 lyžice | kôpor |
100 ml | suché biele víno |
soľ | |
300 g | creme fraiche |
1 svazeček | žerucha |
Postup prípravy receptu
Creme fraiche alebo kyslú smotanu dáme do rajnice a zahrievame takmer k varu. Rajnica odstavíme, do creme fraiche alebo kyslej smotany vmiešame kôpor. Na hlbokej panvici rozohrejeme maslo a slnečnicový olej, pridáme mäso z lososa a opekáme ich na stredne silnom ohni 4-5 minút z každej strany. Mäso prenesieme na tanier, prikryjeme a udržujeme teplé. Do šťavy na panvici dáme cesnak a opekáme ho za stáleho miešania asi minútu. Prilejeme biele víno, privedieme ho do varu a odparíme. Potom do šťavy na panvici vmiešame creme fraiche alebo kyslú smotanu s kôprom a zmes povaríme 2-3 minúty do zhustnutia. Vmiešame žeruchu a krátko ju povaríme. Krém podľa chuti osolíme a okoreníme. Lososa rozdelíme na nahriate taniere, prelejeme řeřichovým krémom a ihneď podávame. Zdroj: Rýchlo a ľahko, edícia 100 najlepších receptov