Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Losos so žeruchovým krémom

  • hlavné chody
  • žádná kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 127384x
Losos so žeruchovým krémom

Chovaný losos je dnes bežne k dostaniu a je oveľa lacnejšie ako losos žijúci voľne v mori. Ten však má neporovnateľne lepšiu chuť a jemnejšie mäso.

vytlačiť recept Losos so žeruchovým krémom
recept Losos so žeruchovým krémom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica slnečnicový olej
1 strúčik cesnak
mleté čierne korenie
25 g maslo
4 ks filet z lososa
2 lyžice kôpor
100 ml suché biele víno
soľ
300 g creme fraiche
1 svazeček žerucha

Postup prípravy receptu

Creme fraiche alebo kyslú smotanu dáme do rajnice a zahrievame takmer k varu. Rajnica odstavíme, do creme fraiche alebo kyslej smotany vmiešame kôpor. Na hlbokej panvici rozohrejeme maslo a slnečnicový olej, pridáme mäso z lososa a opekáme ich na stredne silnom ohni 4-5 minút z každej strany. Mäso prenesieme na tanier, prikryjeme a udržujeme teplé. Do šťavy na panvici dáme cesnak a opekáme ho za stáleho miešania asi minútu. Prilejeme biele víno, privedieme ho do varu a odparíme. Potom do šťavy na panvici vmiešame creme fraiche alebo kyslú smotanu s kôprom a zmes povaríme 2-3 minúty do zhustnutia. Vmiešame žeruchu a krátko ju povaríme. Krém podľa chuti osolíme a okoreníme. Lososa rozdelíme na nahriate taniere, prelejeme řeřichovým krémom a ihneď podávame. Zdroj: Rýchlo a ľahko, edícia 100 najlepších receptov

Komentáre k receptu Losos so žeruchovým krémom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty