Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Losos so smotanovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 97697x
Losos so smotanovou omáčkou

Určite uvítate rýchlu, ľahkú a hlavne veľmi chutnú prípravu lososa.

vytlačiť recept Losos so smotanovou omáčkou
recept Losos so smotanovou omáčkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 21x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks citrón
80 g maslo
4 - 6 porcií losos

na ozdobu:

petržlenová vňať

omáčka:

250 ml smotana na šľahanie
50 g maslo
3 - 4 snítek zelená petržlenová vňať
3 lyžice kyslá smotana
1 ks cibula

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

podľa potreby:

hladká múka

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na půlměsíčky. Zelenú petržlenovú vňať prepláchneme a nasekáme najemno. Naporcovaného lososa pokvapkáme citrónom, slabo poprášime múkou a necháme chvíľu odležať. Na panvici rozohrejeme maslo a lososa pozvoľna opekáme z oboch strán dozlatista. Osolíme, okoreníme. Osmažené kúsky ryby vyberieme. Na panvicu po smažení pridáme ešte malý kúsok masla, nasypeme cibuľu a osmažíme ju do zesklovatění. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a pokvapkáme šťavou z citróna. Smotanu rozmiešame so solamylom a prilejeme k cibuľu a zelenej petržlenovej vňati. Miešame a prehrievajú, kým omáčka nezhustne. Podľa chuti prisolíme, okoreníme. Nakoniec do omáčky vmiešame 3 lyžice kyslej smotany. Do omáčky vložíme kúsky ryby a necháme prehriať. Porcie lososa so smotanovou omáčkou ozdobíme plátkom citróna a nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s upečeným alebo uvarenými zemiakmi.

Komentáre k receptu Losos so smotanovou omáčkou (5 komentárov)

  • quaq 24.December 2013 12:53

    Laslo Komarom pisal

  • Elina 31.December 2012 15:34

    že ten solamyl nie je uvedený v ingredienciách? ale recept celkom zaujímavý, namiesto petržlenu som dala medvedí cesnak ,, super "

  • Tomáš 08.July 2012 12:50

    Ja som k tomu pridal do omáčky kuriatka a trochu zeleniny /paradajky a papriku/ a vzniklo z toho celkom dobré jedlo...ako námet mi to celkom pomohlo.

  • anonym 16.June 2012 20:11

    kto preboha písal ten postup nejaký maďar ?

  • KUCHAREKOVA 24.December 2011 07:27

    CHUTNY RECEPT

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt