Losos s orechami, medom a horčicou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 16782x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 šálek | strúhanka |
sekané orechy | |
citrónová šťava | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
petržlen | |
2 plátky | losos (á 350g) |
marináda: | |
2 lyžice | rozpustené maslo |
2 lyžice | med |
2 lyžice | plnotučná horčica |
Postup prípravy receptu
Lososa osušíme utierkou, dáme do olivovým olejom vymazaného pekáča a zhora trochu osolíme a okoreníme. Maslo, med a horčicu zmiešame v hrnčeka a nalejeme na lososa. Lososa posypeme strúhankou a na vrch dáme sekané orechy s petržlenovou vňaťou. Pečieme na 200 ° C asi 14 - 20 minút. Nemusíme podlievať, ale radšej lososa strážite av prípade potreby pridáme vodu (ja pridávať nemusela). Hotového lososa s orechmi, medom a horčicou pokvapkáme citrónom a podávame s pečivom (zemiaky) a zeleninovou oblohou.
Komentáre k receptu Losos s orechami, medom a horčicou (2 komentáre)
-
Marianna
12.July 2020 10:48
Výborný recept, veľmi chutné
-
denisa.molnosi@gmail.com
23.December 2016 18:30
Losos na mede a horcici