Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Losos s olivami na kari

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 41304x
Losos s olivami na kari

Netradične pripravené mäso z lososa. Trochu orientálne príchuť ozvláštnená typickou vôňou olív.

vytlačiť recept Losos s olivami na kari
recept Losos s olivami na kari
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

300 g losos (kocky)
15 ks zelené olivy bez kôstok
1 plátok maslo

marináda:

2 lyžičky olivový olej
1 lyžička indickej karí
1 lyžička majorana
1 ks malá cibuľa

na ozdobu:

olivy
čerstvá cibuľa

podľa chuti:

morská soľ
citrón

Postup prípravy receptu

Lososové mäso (naporciované kocky) necháme rozmraziť a potom rozkrájame na kúsky. Mäso sa vnútornosti, ale snažíme sa ho nakrájať na rovnako veľké kocky. Pokvapkáme citrónom. Lososa dáme do misky, kam vmiešame pripravenú marinádu. Lososa necháme nasiaknuť chuť marinády - odložíme aspoň na hodinu do chladničky. Marináda: Najskôr si jednu malú olúpanú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kocky a osmažíme ju na lyžičke olivového oleja. Stačí ružova. Cibuľku necháme vychladnúť, dáme do mištičky spoločne s karí, majoránkou a lyžičkou oleja. Dobre premiešame. Lososa pripravujeme krátko na rozohriatej panvici s tenkým plátkom masla. Za stáleho miešania restujeme, až je mäso mäkké. Ku koncu pridáme na kolieska nakrájané olivy, ktoré spoločne s lososom na karí prehrejeme. Až nakoniec podľa chuti osolíme. Lososa s olivami na karí ihneď po príprave podávame - s pečivom, zemiakovou prílohou alebo len tak. Tanier môžeme dozdobiť olivami, čerstvou cibuľou a posypať kari korením. Recept je určený na 2 menšie porcie. S prílohou ale bez problémov zasýti.

Komentáre k receptu Losos s olivami na kari (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty