Losos s limetkou v alobale
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 23718x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | limetka |
400 g | filé z lososa bez kože |
podľa chuti: | |
soľ | |
drvený korenie |
Postup prípravy receptu
Filety z lososa nakrájame na 4 rovnaké kolíky. Z alobalu si pripravíme 4 štvorce alebo obdĺžniky. Limetku dôkladne umyjeme. Na každý obdĺžnik položíme klátik lososa a len ľahko osolíme a okoreníme. Limetku rozpolíme a polkou limetky pokvapkáme všetky lososy. Potom je na všetky na alobalu obrátime, opäť ľahko osolíme a pokvapkáme šťavou z druhej limetky. Každý klátik lososa dôkladne zabalíme do alobalu, ale dávame pozor, aby sme alobal neroztrhol. Losos v alobale vložíme na rozohriaty gril. Z jednej strany grilujeme asi 5 - 7 minút, z druhej rovnakú dobu. Potom lososa sundáme a necháme asi ešte 5 minút odpočinúť. Lososa s limetkou servírujeme priamo v alobale. Môžeme k nemu podávať pečivo alebo zemiaky z grilu. Záleží na chuti.