Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Losos s jemnou korenistou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 17820x
Losos s jemnou korenistou omáčkou

Recept na veľmi chutného lososa, ktorého pripravujeme v pečiacich vreckách a podávame s jemnou pepřovou omáčkou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Losos s jemnou korenistou omáčkou
recept Losos s jemnou korenistou omáčkou
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 9x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 porcie losos bez kože
2 lyžice biele víno
3 lyžice smotana

podľa chuti:

1 štipka drvený tymian
soľ
1 - 2 lyžičiek nakladaný zelený korenie

podľa potreby:

olivový olej
limetková šťava
4 - 5 lyžíc vývar

Postup prípravy receptu

Porcie z lososa bez kože umyjeme, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetkovou šťavou a olejom. Necháme v chlade krátko rozležet. Potom rybu vložíme do pečúceho vrecka podlejeme 2 lyžicami vody, fóliu uzavrieme, poprepichujeme a pečieme pri 195 ° C približne 10 - 15 minút. Hotovú rybu uchováme na teple a Výpek použijeme na prípravu omáčky. Na oleji prehrejeme usekaný nakladaný korenie, prilejeme víno, ktoré za stáleho miešania necháme odpariť. Pridáme vypečenou šťavu z lososa, niekoľko lyžíc vývaru a nakoniec šťavu zahustíme smotanou. Omáčku môžeme podľa obľúbenosti ochutiť štipkou tymianu. Lososa rozdelíme na porcie, prelejeme jemnú pepřovou omáčkou a podávame. Vhodnou prílohou je brokolica dusená na masle a pečené zemiaky.

Komentáre k receptu Losos s jemnou korenistou omáčkou (1 komentár)

  • miro 22.March 2012 07:57

    Prosim Vas naucte sa po slovensky a urobte spravny preklad. Inac recept je fajn

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty