Losos s jemnou korenistou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 19175x
Recept na veľmi chutného lososa, ktorého pripravujeme v pečiacich vreckách a podávame s jemnou pepřovou omáčkou.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 porcie | losos bez kože |
2 lyžice | biele víno |
3 lyžice | smotana |
podľa chuti: | |
1 štipka | drvený tymian |
soľ | |
1 - 2 lyžičiek | nakladaný zelený korenie |
podľa potreby: | |
limetková šťava | |
4 - 5 lyžíc | vývar |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Porcie z lososa bez kože umyjeme, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetkovou šťavou a olejom. Necháme v chlade krátko rozležet. Potom rybu vložíme do pečúceho vrecka podlejeme 2 lyžicami vody, fóliu uzavrieme, poprepichujeme a pečieme pri 195 ° C približne 10 - 15 minút. Hotovú rybu uchováme na teple a Výpek použijeme na prípravu omáčky. Na oleji prehrejeme usekaný nakladaný korenie, prilejeme víno, ktoré za stáleho miešania necháme odpariť. Pridáme vypečenou šťavu z lososa, niekoľko lyžíc vývaru a nakoniec šťavu zahustíme smotanou. Omáčku môžeme podľa obľúbenosti ochutiť štipkou tymianu. Lososa rozdelíme na porcie, prelejeme jemnú pepřovou omáčkou a podávame. Vhodnou prílohou je brokolica dusená na masle a pečené zemiaky.
Komentáre k receptu Losos s jemnou korenistou omáčkou (1 komentár)
-
miro
22.March 2012 07:57
Prosim Vas naucte sa po slovensky a urobte spravny preklad. Inac recept je fajn