Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Losos s horčicovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 67743x
Losos s horčicovou omáčkou

Recept na prípravu chutného a diétneho lososa, ktorého pripravujeme v pare a podávame s horčicovou omáčkou, zeleninou a varenými novými zemiaky.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Losos s horčicovou omáčkou
recept Losos s horčicovou omáčkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 guličky celý čierne korenie
2 snítky kôpor
400 g čerstvý losos
2 lyžice citrónová šťava
1 ks bobkový list

omáčka:

1 lyžička mletá horčica
mleté čierne korenie
100 g Lučina
150 g kyslá smotana

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Porcie čerstvého lososa zbavíme kože, umyjeme a osušíme. Osolíme, okyselíme citrónovou šťavou a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme pol hodiny odležať. Maslo necháme rozpustiť. Na horčicovou omáčku zmiešame lúkach s kyslou smotanou a mletú horčicou, osolíme a připepříme. Teraz použijeme naparovacia hrniec. Vodu osolíme, privedieme k varu a vložíme bobkový list, celé korenie a 3 štipky kôpru. Necháme 2 minúty povariť a priložíme naparovaciu nádobu s lososom. Prikryjeme pokrievkou a dusíme v pare asi 10 minút. Záleží na veľkosti porcií. Ryba zbledne a pustí šťavu. Tak je pripravená na podávanie. Lososa servírujeme s horčicovou omáčkou, novým vareným zemiakom a čerstvou zeleninou. Podľa chuti pokvapkáme maslom. Lososa zdobíme čerstvými bylinkami.

Komentáre k receptu Losos s horčicovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty