Losos s horčicovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 67743x
Recept na prípravu chutného a diétneho lososa, ktorého pripravujeme v pare a podávame s horčicovou omáčkou, zeleninou a varenými novými zemiaky.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 guličky | celý čierne korenie |
2 snítky | kôpor |
400 g | čerstvý losos |
2 lyžice | citrónová šťava |
1 ks | bobkový list |
omáčka: | |
1 lyžička | mletá horčica |
mleté čierne korenie | |
100 g | Lučina |
150 g | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Porcie čerstvého lososa zbavíme kože, umyjeme a osušíme. Osolíme, okyselíme citrónovou šťavou a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme pol hodiny odležať. Maslo necháme rozpustiť. Na horčicovou omáčku zmiešame lúkach s kyslou smotanou a mletú horčicou, osolíme a připepříme. Teraz použijeme naparovacia hrniec. Vodu osolíme, privedieme k varu a vložíme bobkový list, celé korenie a 3 štipky kôpru. Necháme 2 minúty povariť a priložíme naparovaciu nádobu s lososom. Prikryjeme pokrievkou a dusíme v pare asi 10 minút. Záleží na veľkosti porcií. Ryba zbledne a pustí šťavu. Tak je pripravená na podávanie. Lososa servírujeme s horčicovou omáčkou, novým vareným zemiakom a čerstvou zeleninou. Podľa chuti pokvapkáme maslom. Lososa zdobíme čerstvými bylinkami.