Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Losos s cesnakovým maslom

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11696x
Losos s cesnakovým maslom

Dobrú rybu si môžeme pripraviť aj po štedrovečernej večeri.

vytlačiť recept Losos s cesnakovým maslom
recept Losos s cesnakovým maslom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

maslo
losos (filé bez kože)
mleté čierne korenie
bylinková soľ
rozmarín
olivový olej

príloha:

1/4 - 1/2 lyžičky citrónový korenie
1/4 lyžičky estragón
4 -5 strúčikov cesnak
125 g maslo
2 štipky soľ

Postup prípravy receptu

Lososa opláchneme pod studenou vodou az oboch strán okoreníme - bylinkovou soľou, čerstvo nadrceným korením a rozmarínom. Necháme odležať, stačí 1 - 2 hodiny. Maslo vyšľaháme spolu s prelisovaným cesnakom, štipkou soli, citrónovým korením a estragónom. Po miernom stuhnutí vytvoríme valček, ktorý zabalíme do alobalu a dáme do chladničky. Cesnakové maslo necháme stuhnúť, aby sa dobre krájelo. Na nepriľnavou panvicu dáme plátok až dva masla, prilejeme olej a lososa za občasného obracania prepečie. Je hotový do 10 minút. Porcie lososa rozdelíme na taniere, ku každému kúsku ukrojíme 1 - 2 kocky cesnakového masla a podávame so zemiakovou prílohou. Na tanier pridáme nechtík citróna.

Komentáre k receptu Losos s cesnakovým maslom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty