Losos s cesnakovou pastou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 40540x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 strúčiky | cesnak |
korenie steak chilli a šípky | |
rozpustené maslo | |
300 g | losos (kocky) |
2 lyžice | sladká smotana |
na potření: | |
citrón | |
podľa chuti: | |
sezamové semienka | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Lososa potrieme rozkrojeným citrónom z oboch strán. Na marinádu si rozpustíme maslo, vlejeme do mištičky a necháme len trochu vychladnúť. Vmiešame olúpaný a prelisovaný cesnak, korenie na steak s príchuťou chilli a šípok. Dobre premiešame. Cesnakovou pastou ihneď potrieme kocky lososa z oboch strán. Musíme pracovať rýchlo a všetko mať pripravené, pretože maslo rýchlo tuhne. Necháme stáť asi hodinu, aby losos nasiakol chuť korenia a cesnaku. Rozpálite teflónovou panvicu a lososa sprudka osmažíme. Trochu podlejeme vodou a na pár minút prikryjeme pokrievkou. Lososa obraciame, pokvapkáme smotanou, posypeme sezamovými semienkami a šťavu už necháme len vysmahnout. Podľa chuti ešte môžeme posolit, ale väčšinou už nie je potrebné. Lososa s cesnakovou pastou ihneď podávame. Najlepšie chutí so zemiakovou kašou.