Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Losos s bylinkovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 117401x
Losos s bylinkovou omáčkou

Krehké mäso z lososa s jemnou bylinkovou omáčkou Vás určite nesklame.

vytlačiť recept Losos s bylinkovou omáčkou
recept Losos s bylinkovou omáčkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička Rasco
1 losos
120 g maslo
1 ks citrón

omáčka:

3 - 4 snítek zelená petržlenová vňať
soľ
100 ml mlieko
1 lyžica hladká múka
250 ml smotana
1 hrsť lístky bazalky

podľa potreby:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Losos zakúpený v supermarkete je už vypitvaný, zbavíme ho len plutiev, prípadne hlavy a rozkrojíme pozdĺž na 2 polovičky, potom na jednotlivé porcie. Alebo lososa nepůlíme a rozkrájame ho na podkovy. Než začneme rybie mäso smažiť, pripravíme si základ na bylinkovú omáčku: petržlen a lístky bazalky nasekáme najemno. V malom množstve mlieka rozmiešame lyžicu hladkej múky, premiešame so zvyškom mlieka a so smotanou. Kúsky lososa pokvapkáme šťavou z citróna, jemne zaprášime múkou a vložíme na panvicu s rozohriatym maslom. Mäso posolíme, posypeme rascou a opekáme z oboch strán dozlatista. Keď je losos opečený a mäkký, vyberieme ho z panvice. Na panvicu s maslom (po vyprážanie lososa) nasypeme nasekané bylinky, necháme prehriať a potom zalejeme mliekom a smotanou. Ochutíme soľou, môžeme i korením. Upečeného lososa polejeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkom citróna. Podávame s pečenými alebo uvarenými zemiaky, chutí is toastovým chlebom.

Komentáre k receptu Losos s bylinkovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty