Losos s ananásovou omáčkou
- hlavné chody
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 96445x
Recepty s rybou len výnimočne obsahujú omáčku. Tento je ešte viac netradičný tým, že je s omáčkou ovocnou.
(Recept sa páči celkom 7x)
3 komentáre
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
olej | |
4 ks | podkova z lososa |
omáčka: | |
2 lyžice | nasekaná mäta |
1 ks | čerstvá čili paprička |
2 ks | jarná cibuľka |
1 šálek | ananás z konzervy |
1 lyžica | citrónová šťava |
Postup prípravy receptu
Lososa umyjeme, osušíme, potrieme z oboch strán olejom a osolíme. Vložíme na rozpálený gril a pečieme zľahka 3 - 5 minút z každej strany, kým nie je mäso prepečené. Príprava omáčky: zmiešame na kocky nakrájaný ananás, jarnú cibuľku, čili papričku, citrónovú šťavu a nasekanú mätu. Podávame k opečenému lososovi. Vhodnou prílohou je napríklad špargľa varený v pare a preliaty maslom. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov
Komentáre k receptu Losos s ananásovou omáčkou (3 komentáre)
-
Veronika Pitakova
12.February 2013 14:07
dnes som varila...perfekne vyslo, ta chut spica
-
Janko Leško
20.January 2013 21:52
zajtra si to pripracim:-)
-
Natália Žitná
24.December 2012 12:49
Vyborne netradicne vianocne jedlo :)