Losos na zeleri
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 69291x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 ml | kyslá smotana |
2 ks | Mrkva |
1/2 ks | menšie zeler |
4 porcie | losos |
2 stopky | zeler |
1 lyžička | karí |
1 ks | citrón |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
maslo na smaženie |
Postup prípravy receptu
Naporcovaného lososa pokvapkáme šťavou z citróna a necháme chvíľu odležať. Zeler opláchneme a nakrájame na malé kúsky. Očistenú mrkvu a polovicu hľuzy zeleru nakrájame na rezance, vhodíme do malého množstva vriacej slanej vody a chvíľu varíme (do zmäknutia). Scedíme, asi 100 ml scezeného vývaru si necháme. Na panvici rozpustíme maslo a kúsky lososa opekáme do ružova z oboch strán. Posypeme karí korením, korením a posolíme. Lososa vyberieme a na masle usmažíme zeler. Keď začne sklovatět, pridáme k nemu povarení mrkva s koreňovým zelerom. Podlejeme 100 ml vývaru, nakvapkáme šťavu z polovice citróna a na zeleninu položíme osmažené kúsky lososa. Spoločne dusíme asi 5 minút. Potom rybu vyberieme a zeleru s mrkvou primiešame kyslú smotanu. Nevaríme, len prehrejeme. Môžeme ešte dochutiť korením. Lososa na zeleru podávame so zemiakmi uvarenými v šupke.