Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Losos na zeleri

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69291x
Losos na zeleri

Losos, tentoraz s výraznou chuťou zeleru. Vhodný aj ako pokrm diétne.

vytlačiť recept Losos na zeleri
recept Losos na zeleri
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 ml kyslá smotana
2 ks Mrkva
1/2 ks menšie zeler
4 porcie losos
2 stopky zeler
1 lyžička karí
1 ks citrón

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

podľa potreby:

maslo na smaženie

Postup prípravy receptu

Naporcovaného lososa pokvapkáme šťavou z citróna a necháme chvíľu odležať. Zeler opláchneme a nakrájame na malé kúsky. Očistenú mrkvu a polovicu hľuzy zeleru nakrájame na rezance, vhodíme do malého množstva vriacej slanej vody a chvíľu varíme (do zmäknutia). Scedíme, asi 100 ml scezeného vývaru si necháme. Na panvici rozpustíme maslo a kúsky lososa opekáme do ružova z oboch strán. Posypeme karí korením, korením a posolíme. Lososa vyberieme a na masle usmažíme zeler. Keď začne sklovatět, pridáme k nemu povarení mrkva s koreňovým zelerom. Podlejeme 100 ml vývaru, nakvapkáme šťavu z polovice citróna a na zeleninu položíme osmažené kúsky lososa. Spoločne dusíme asi 5 minút. Potom rybu vyberieme a zeleru s mrkvou primiešame kyslú smotanu. Nevaríme, len prehrejeme. Môžeme ešte dochutiť korením. Lososa na zeleru podávame so zemiakmi uvarenými v šupke.

Komentáre k receptu Losos na zeleri (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty