Losos na rošte s rozmarínovými zemiakmi
- hlavné chody
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 71222x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 štipka | soľ |
4 plátky | losos |
1 lyžica | celý korenie |
1 lyžica | čerstvý rozmarín |
700 g | zemiaky |
3 lyžice | olivový olej |
2 strúčiky | cesnak |
na ozdobu: | |
1 lyžica | olivový olej |
4 snítky | rozmarín |
4 plátky | citrón |
Postup prípravy receptu
Zemiaky nakrájame na kocky, cesnak nastrúhame, rozmarín nasekáme. Rúru rozohrejeme na 230 ° C. Do menšieho pekáča vložíme zemiaky, posypeme ich cesnakom, rozmarínom a pokvapkáme 2 lyžicami olivového oleja. Pečieme 20 minút domäkka. V mažiari rozbite zrnká čierneho korenia. Plátky lososa umyjeme, osušíme, pokvapkáme zvyšným olejom, posypeme rozdrveným korením a okoreníme. Rozohrejeme gril alebo panvicu s hrubým dnom. Plátky lososa opekáme najprv kožou dole 4 minúty, potom je obrátime a opečieme z druhej strany. Hotové plátky zakryjeme fóliou a odložíme. Zemiaky rozdelíme na taniere, pokvapkáme vypečenou šťavou a servírujeme s opečeným lososom. Pokvapkáme olivovým olejom a zdobíme plátkami citróna a vetvičkami rozmarínu. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov