Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Losos na rošte s rozmarínovými zemiakmi

  • hlavné chody
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 71222x
Losos na rošte s rozmarínovými zemiakmi

Losos a zemiaky dochutené bylinkami.

vytlačiť recept Losos na rošte s rozmarínovými zemiakmi
recept Losos na rošte s rozmarínovými zemiakmi
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 štipka mleté čierne korenie
1 štipka soľ
4 plátky losos
1 lyžica celý korenie
1 lyžica čerstvý rozmarín
700 g zemiaky
3 lyžice olivový olej
2 strúčiky cesnak

na ozdobu:

1 lyžica olivový olej
4 snítky rozmarín
4 plátky citrón

Postup prípravy receptu

Zemiaky nakrájame na kocky, cesnak nastrúhame, rozmarín nasekáme. Rúru rozohrejeme na 230 ° C. Do menšieho pekáča vložíme zemiaky, posypeme ich cesnakom, rozmarínom a pokvapkáme 2 lyžicami olivového oleja. Pečieme 20 minút domäkka. V mažiari rozbite zrnká čierneho korenia. Plátky lososa umyjeme, osušíme, pokvapkáme zvyšným olejom, posypeme rozdrveným korením a okoreníme. Rozohrejeme gril alebo panvicu s hrubým dnom. Plátky lososa opekáme najprv kožou dole 4 minúty, potom je obrátime a opečieme z druhej strany. Hotové plátky zakryjeme fóliou a odložíme. Zemiaky rozdelíme na taniere, pokvapkáme vypečenou šťavou a servírujeme s opečeným lososom. Pokvapkáme olivovým olejom a zdobíme plátkami citróna a vetvičkami rozmarínu. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov

Komentáre k receptu Losos na rošte s rozmarínovými zemiakmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty