Losos na póre
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 35707x
Losos s vôňou cesnaku a zeleninovou prílohou. Recept hotový do 30 minút bez naloženie ryby.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 porcie | losos filé |
2 strúčiky | cesnak |
soľ | |
sušený cesnak | |
citrón | |
olivový olej | |
na obalenie: | |
hladká múka | |
príloha: | |
1 ks | menšie pór |
soľ | |
1 lyžica | olivový olej |
1 ks | biela paprika |
4 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Lososa (filé s kožou alebo bez) umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónom. Cesnak olúpeme, rozotrieme so soľou, premiešame s lyžicou oleja a lososa potrieme. Z oboch strán posypeme sušeným cesnakom, ktorým nešetríme, a necháme odležať. Medzitým na panvici rozohrejeme olej a pripravíme si prílohu zo zeleniny. Pór očistíme a nakrájame na kolieska, papriku zbavíme stredu a semienok a nakrájame na malé kocky. 4 strúčiky cesnaku olúpeme a nakrájame na plátky. Všetko spolu osmažíme a len trochu posolíme. Odstavíme a uchováme v teple. Panvica rozpálime, rozohrejeme olivový olej a lososa obaleného v hladkej múke po oboch stranách opečieme. Dáme mu pár minút, aby mäso bolo hotové aj v stredu, a to najmä ak máme silná plát lososa. Môžeme ľahko podliaty bielym vínom a nechať vydusiť. Opečeného lososa dáme na taniere, okolo dokola posypeme pórovou prílohou a podávame. Přikusujeme pečivo, podávame so zemiakmi, ryžou alebo na čo máme práve chuť. Niekto nepotrebuje prílohu vôbec. Lososa na póre pred podávaním posypeme sušeným syrom.
Komentáre k receptu Losos na póre (1 komentár)
-
Vaše méno
21.July 2013 12:06
idem to navarit a potom vam dam vediet ake bolo