Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Losos na póre

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 29698x
Losos na póre

Losos s vôňou cesnaku a zeleninovou prílohou. Recept hotový do 30 minút bez naloženie ryby.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Losos na póre
recept Losos na póre
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 17x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

olivový olej
2 porcie losos filé
2 strúčiky cesnak
soľ
sušený cesnak
citrón

na obalenie:

hladká múka

príloha:

4 strúčiky cesnak
1 ks menšie pór
soľ
1 lyžica olivový olej
1 ks biela paprika

Postup prípravy receptu

Lososa (filé s kožou alebo bez) umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónom. Cesnak olúpeme, rozotrieme so soľou, premiešame s lyžicou oleja a lososa potrieme. Z oboch strán posypeme sušeným cesnakom, ktorým nešetríme, a necháme odležať. Medzitým na panvici rozohrejeme olej a pripravíme si prílohu zo zeleniny. Pór očistíme a nakrájame na kolieska, papriku zbavíme stredu a semienok a nakrájame na malé kocky. 4 strúčiky cesnaku olúpeme a nakrájame na plátky. Všetko spolu osmažíme a len trochu posolíme. Odstavíme a uchováme v teple. Panvica rozpálime, rozohrejeme olivový olej a lososa obaleného v hladkej múke po oboch stranách opečieme. Dáme mu pár minút, aby mäso bolo hotové aj v stredu, a to najmä ak máme silná plát lososa. Môžeme ľahko podliaty bielym vínom a nechať vydusiť. Opečeného lososa dáme na taniere, okolo dokola posypeme pórovou prílohou a podávame. Přikusujeme pečivo, podávame so zemiakmi, ryžou alebo na čo máme práve chuť. Niekto nepotrebuje prílohu vôbec. Lososa na póre pred podávaním posypeme sušeným syrom.

Komentáre k receptu Losos na póre (1 komentár)

  • Vaše méno 21.July 2013 12:06

    idem to navarit a potom vam dam vediet ake bolo

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt