Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Losos na póre

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 29319x
Losos na póre

Losos s vôňou cesnaku a zeleninovou prílohou. Recept hotový do 30 minút bez naloženie ryby.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Losos na póre
recept Losos na póre
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 17x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
sušený cesnak
citrón
olivový olej
2 porcie losos filé
2 strúčiky cesnak

na obalenie:

hladká múka

príloha:

1 ks biela paprika
4 strúčiky cesnak
1 ks menšie pór
soľ
1 lyžica olivový olej

Postup prípravy receptu

Lososa (filé s kožou alebo bez) umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónom. Cesnak olúpeme, rozotrieme so soľou, premiešame s lyžicou oleja a lososa potrieme. Z oboch strán posypeme sušeným cesnakom, ktorým nešetríme, a necháme odležať. Medzitým na panvici rozohrejeme olej a pripravíme si prílohu zo zeleniny. Pór očistíme a nakrájame na kolieska, papriku zbavíme stredu a semienok a nakrájame na malé kocky. 4 strúčiky cesnaku olúpeme a nakrájame na plátky. Všetko spolu osmažíme a len trochu posolíme. Odstavíme a uchováme v teple. Panvica rozpálime, rozohrejeme olivový olej a lososa obaleného v hladkej múke po oboch stranách opečieme. Dáme mu pár minút, aby mäso bolo hotové aj v stredu, a to najmä ak máme silná plát lososa. Môžeme ľahko podliaty bielym vínom a nechať vydusiť. Opečeného lososa dáme na taniere, okolo dokola posypeme pórovou prílohou a podávame. Přikusujeme pečivo, podávame so zemiakmi, ryžou alebo na čo máme práve chuť. Niekto nepotrebuje prílohu vôbec. Lososa na póre pred podávaním posypeme sušeným syrom.

Komentáre k receptu Losos na póre (1 komentár)

  • Vaše méno 21.July 2013 12:06

    idem to navarit a potom vam dam vediet ake bolo

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt