Losos na cesnaku
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 9696x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | citrón |
4 - 5 strúčikov | cesnak |
600 - 700 g | losos s kožou |
10 ks | olivy |
na obalenie: | |
hladká múka | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý zelený korenie | |
zmes korenia tzatziky | |
podľa potreby: | |
olivový olej | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Lososa umyjeme, necháme odkvapkať az oboch strán pokvapkáme citrónovou šťavou. Posypeme korením tzatziky, korením a necháme pár hodín odležať. Medzitým si olúpeme cesnak a nakrájame ho na plátky, rovnako tak zliate olivy bez kôstky. Lososa tesne pred vyprážaním obalíme v hladkej múke. Na panvici rozohrejeme maslo a trochu oleja, vsypeme cesnak a olivy, potom lososa z oboch strán osmažíme, až je mäso ružové a mäkké. Podľa chuti ešte dosolíme. Lososa na cesnaku podávame so zemiakovou prílohou.