Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Litovské bliny

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26171x
Litovské bliny

Zemiakové placky plnené mäsom a slaninou patrí do litovskej národnej kuchyne.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Litovské bliny
recept Litovské bliny
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice solamyl
1 ks cibula
100 g varené bravčové mäso
2 ks vajcia
600 g zemiaky
60 g slanina

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Zemiaky olúpeme a nastrúhame nahrubo. Bravčové uvarené mäso alebo zvyšok pečienka jemne usekáme. Slaninu nakrájame na malé kocky. Mäso premiešame so slaninou a polkou nakrájané cibule. Z zemiakov, druhej polovice nakrájané cibule, vajec a solamylu vymiešame tekuté cesto. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Do vyššej vrstvy rozpáleného oleja kladieme pomocou lyžice cesto. Tvoríme placky, ktoré poukladáme masovou zmesou a opäť prelejeme zemiakovým cestom. Zvoľna litovskej bliny propékáme z oboch strán do ružova. Hotové bliny necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Litovskej bliny podávame horúce s kyslou smotanou.

Komentáre k receptu Litovské bliny (1 komentár)

  • jano 30.March 2011 09:11

    je to výborné.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty