Litovské bliny
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26124x
Zemiakové placky plnené mäsom a slaninou patrí do litovskej národnej kuchyne.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
600 g | zemiaky |
60 g | slanina |
2 lyžice | solamyl |
1 ks | cibula |
100 g | varené bravčové mäso |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Zemiaky olúpeme a nastrúhame nahrubo. Bravčové uvarené mäso alebo zvyšok pečienka jemne usekáme. Slaninu nakrájame na malé kocky. Mäso premiešame so slaninou a polkou nakrájané cibule. Z zemiakov, druhej polovice nakrájané cibule, vajec a solamylu vymiešame tekuté cesto. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Do vyššej vrstvy rozpáleného oleja kladieme pomocou lyžice cesto. Tvoríme placky, ktoré poukladáme masovou zmesou a opäť prelejeme zemiakovým cestom. Zvoľna litovskej bliny propékáme z oboch strán do ružova. Hotové bliny necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Litovskej bliny podávame horúce s kyslou smotanou.
Komentáre k receptu Litovské bliny (1 komentár)
-
jano
30.March 2011 09:11
je to výborné.