Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Listový závin s pestrou náplňou

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63719x
Listový závin s pestrou náplňou

Chuťovka, ktorú zvládne aj začiatočník. Závin z lístkového cesta naplnený vajcom, syrom a šunkou.

vytlačiť recept Listový závin s pestrou náplňou
recept Listový závin s pestrou náplňou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g šunka
50 g eidam 30%
1 balíček lístkové cesto
1 lyžička Sušená petržlenová vňať
4 ks menšie vajcia
2 lyžice dijonská horčica sa zrniečkami
50 g balkánsky syr

na potření:

bielok

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Na prípravu lístkového závinu si zakúpime už rozvalený plát, ušetríme si tým prácu a cesto bude tak akurát "hrubé". Plech vyložíme papierom na pečenie. Bielok rozšľaháme. Pripravíme si náplň. Použijeme 4 natvrdo uvarené a olúpané vajcia. Po vychladnutí je nakrájame na kocky. Rovnako tak rozkrájame šunku (plátkový alebo vcelku), eidam (plátkový alebo vcelku) a balkánsky syr. Všetko premiešame a dochutíme štipkou soli, mletým korením a lyžičkou sušenej petržlenovej vňate. Nakoniec vmiešame dijonskej horčice. Na celú plochu plátu okrem okrajov rozotrieme pestrú náplň a ihneď zatočíme do závinu. Listový závin s pestrou náplňou opatrne prenesieme na plech a potrieme bielkom. Rúru si predhrejeme asi na 210 ° C, v takto vyhriatej rúre pečieme závin asi 8 - 10 minút, potom teplotu znížime a dopekáme do zezlátnutí. Listový závin s pestrou náplňou necháme trochu vychladnúť a krájame na hrubšie plátky. Podávame ako slanú chuťovku, vhodné aj na najrôznejšie oslavy a párty.

Komentáre k receptu Listový závin s pestrou náplňou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty