Listový závin s pestrou náplňou
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 63719x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | šunka |
50 g | eidam 30% |
1 balíček | lístkové cesto |
1 lyžička | Sušená petržlenová vňať |
4 ks | menšie vajcia |
2 lyžice | dijonská horčica sa zrniečkami |
50 g | balkánsky syr |
na potření: | |
bielok | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Na prípravu lístkového závinu si zakúpime už rozvalený plát, ušetríme si tým prácu a cesto bude tak akurát "hrubé". Plech vyložíme papierom na pečenie. Bielok rozšľaháme. Pripravíme si náplň. Použijeme 4 natvrdo uvarené a olúpané vajcia. Po vychladnutí je nakrájame na kocky. Rovnako tak rozkrájame šunku (plátkový alebo vcelku), eidam (plátkový alebo vcelku) a balkánsky syr. Všetko premiešame a dochutíme štipkou soli, mletým korením a lyžičkou sušenej petržlenovej vňate. Nakoniec vmiešame dijonskej horčice. Na celú plochu plátu okrem okrajov rozotrieme pestrú náplň a ihneď zatočíme do závinu. Listový závin s pestrou náplňou opatrne prenesieme na plech a potrieme bielkom. Rúru si predhrejeme asi na 210 ° C, v takto vyhriatej rúre pečieme závin asi 8 - 10 minút, potom teplotu znížime a dopekáme do zezlátnutí. Listový závin s pestrou náplňou necháme trochu vychladnúť a krájame na hrubšie plátky. Podávame ako slanú chuťovku, vhodné aj na najrôznejšie oslavy a párty.