Listový jablkový závin
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 77695x
Ak nemáme čas na prípravu cesta na jablkový závin, stačí kúpiť mrazené lístkové cesto. Vyskúšajte upiecť závin podľa tohto receptu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | vanilkový cukor |
1 balíček | lístkové cesto |
1 kg | jablko |
na potření: | |
vajcia | |
podľa chuti: | |
mletá škorica | |
hrozienka | |
podľa potreby: | |
strúhanka | |
cukor múčka | |
hladká múka | |
voda |
Postup prípravy receptu
Hotové lístkové cesto rozmrazíme a potom si pripravíme jablká, s ktorými je v tomto recepte najviac práce. Jablká umyjeme, olúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Plát lístkového cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme strúhankou a poukladáme nastrúhané jablká, z ktorých vytlačíme šťavu. Potom posypeme vanilkovým cukrom, mletou škoricou a pridáme hrozienka. Zabalíme do závinu a preložíme na plech, ktorý sme predtým pokapali studenou vodou. Po přendání na plech potrieme záviny vaječným žĺtkom a poprepichujeme vidličkou, aby nám závin v rúre neprasknul. V jednom lístkovom ceste sú dva pláty, takže upečieme dva záviny. Upečené listovej záviny nakrájame, posypeme práškovým cukrom a podávame.