Linecké kvetinky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 129706x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1/4 ks | citrón |
250 g | hladká múka |
1 ks | žĺtok |
50 g | cukor múčka |
120 g | rastlinné tuk |
na potření: | |
Linecká marmeláda |
Postup prípravy receptu
Múku a cukor preosejeme na dosku, pridáme na kúsky pokrájaný Zmäknutý tuk, žĺtok, strúhanú kôru z citróna a najskôr nožom, neskôr rukami spracujeme na hladké cesto. Vytvoríme z neho valček, ktorý zabalíme do fólie a dáme na pol hodiny do chladničky odpočinúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta placku o sile 3 až 4 mm, z ktorej vykrajujeme kvetinky. Polovičku kvetov dáme rovno na papier na pečenie rozložený na plechu, z druhej polovice kvetov vykrojíme stredy a dáme aj na plechy. Rúru predhrejeme na 200 ° C, plech tam vložíme, ihneď stiahneme teplotu na 160 ° C dosvětle ružova. Vychladnuté celej kvetinky potierame Linz marmeládou a přiklápíme kvietkami s vykrojeným stredom. Linecké kvetinky necháme v krabici v chlade rozležet.