Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Linecká jablková torta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12600x
Linecká jablková torta

Šťavnatá a osviežujúcá chuť jabĺčok v tomto jednoduchom recepte.

Recept na 12 porcií.

vytlačiť recept Linecká jablková torta
recept Linecká jablková torta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 ks vajcia
250 g hladká múka
80 g cukor múčka
125 g maslo

náplň:

750 ml jablkový mušt
200 g cukor krupica
3 lyžice citrónová šťava
1 kg jablko

náplň 2:

250 ml smotana na šľahanie
1 lyžica cukor
1 kelímok kyslá smotana

podľa potreby:

kakao

Postup prípravy receptu

Na doske spracujeme múku, zmäknuté pokrájané maslo, cukor a vajcia, čo najrýchlejšie na vláčne cesto. Zabalíme ich do fólie a necháme v chlade pol hodiny odpočinúť. Medzitým rozpustíme v muštu cukor a vanilkový puding. Nalejeme do hrnca a uvaríme. Uvarený puding prikryjeme pokrievkou a necháme čiastočne vychladnúť. Olúpeme kyslejšie jablká a zbavíme ich jadrovníkov. Jablká pokrájame na menšie kúsky. Aby nezhnedli, pokvapkáme ich citrónovou kôrou. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a rúru rozohrejeme na 170 ° C. Na múkou posypanej doske vyvaľkáme z cesta placku väčší ako je forma a formu jej vyložíme tak, aby sme mali cesto aj po okraji. Na cesto nasypeme jablká a ta zalejeme chladným pudingom. Linecké jablkový dort pečieme 50 - 60 minút. Tortu necháme vo forme vychladnúť. Vychladnutý Linz tortu potrieme ušľahanú šľahačkou, do ktorej sme zašlehali téglik kyslej smotany a lyžicu cukru. Nakoniec tortu poprášime kakaom a vychladíme.

Komentáre k receptu Linecká jablková torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty