Linecká jablková torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 12600x
Šťavnatá a osviežujúcá chuť jabĺčok v tomto jednoduchom recepte.
Recept na 12 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | vajcia |
250 g | hladká múka |
80 g | cukor múčka |
125 g | maslo |
náplň: | |
750 ml | jablkový mušt |
200 g | cukor krupica |
3 lyžice | citrónová šťava |
1 kg | jablko |
náplň 2: | |
250 ml | smotana na šľahanie |
1 lyžica | cukor |
1 kelímok | kyslá smotana |
podľa potreby: | |
kakao |
Postup prípravy receptu
Na doske spracujeme múku, zmäknuté pokrájané maslo, cukor a vajcia, čo najrýchlejšie na vláčne cesto. Zabalíme ich do fólie a necháme v chlade pol hodiny odpočinúť. Medzitým rozpustíme v muštu cukor a vanilkový puding. Nalejeme do hrnca a uvaríme. Uvarený puding prikryjeme pokrievkou a necháme čiastočne vychladnúť. Olúpeme kyslejšie jablká a zbavíme ich jadrovníkov. Jablká pokrájame na menšie kúsky. Aby nezhnedli, pokvapkáme ich citrónovou kôrou. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a rúru rozohrejeme na 170 ° C. Na múkou posypanej doske vyvaľkáme z cesta placku väčší ako je forma a formu jej vyložíme tak, aby sme mali cesto aj po okraji. Na cesto nasypeme jablká a ta zalejeme chladným pudingom. Linecké jablkový dort pečieme 50 - 60 minút. Tortu necháme vo forme vychladnúť. Vychladnutý Linz tortu potrieme ušľahanú šľahačkou, do ktorej sme zašlehali téglik kyslej smotany a lyžicu cukru. Nakoniec tortu poprášime kakaom a vychladíme.