Likérový veniec
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 13253x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
130 g | solamyl |
250 g | cukor múčka |
130 g | hladká múka |
5 ks | vajcia |
1 balíček | prášok do pečiva |
100 g | kandizované čerešne |
1 balíček | vanilkový cukor |
100 ml | olej |
250 ml | jemný vanilkový likér |
na ozdobu: | |
kandizované čerešne | |
1 balíček | biela čokoládová poleva |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia vyšľaháme s oboma druhmi cukru do svetlej peny. Do peny za stáleho miešania vlejeme olej i jemný vanilkový likér. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a solamylom, nakoniec vmiešame kandizované čerešne. Formu (Bábovkovú, tortovú - veniec) vymastíme tukom a vysypeme múkou. Do formy nalejeme cesto a povrch uhladíme. Likérové veniec pečieme asi 45 minút na 175 ° C v predhriatej rúre. Upečený likérové veniec necháme vo forme čiastočne vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme. Bielu polevu ohrejeme podľa návodu a studený likérové veniec postriekame. Podľa príležitosti môžeme ešte povrch dozdobiť přepůlenými kandizovanými čerešňami.