Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Likérový veniec

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12365x
Likérový veniec

Recept na výbornú sladkú bábovku s chuťou likéru.

vytlačiť recept Likérový veniec
recept Likérový veniec
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček prášok do pečiva
100 g kandizované čerešne
1 balíček vanilkový cukor
100 ml olej
250 ml jemný vanilkový likér
130 g solamyl
250 g cukor múčka
130 g hladká múka
5 ks vajcia

na ozdobu:

1 balíček biela čokoládová poleva
kandizované čerešne

podľa potreby:

tuk na vymazanie
múka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Vajcia vyšľaháme s oboma druhmi cukru do svetlej peny. Do peny za stáleho miešania vlejeme olej i jemný vanilkový likér. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a solamylom, nakoniec vmiešame kandizované čerešne. Formu (Bábovkovú, tortovú - veniec) vymastíme tukom a vysypeme múkou. Do formy nalejeme cesto a povrch uhladíme. Likérové veniec pečieme asi 45 minút na 175 ° C v predhriatej rúre. Upečený likérové veniec necháme vo forme čiastočne vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme. Bielu polevu ohrejeme podľa návodu a studený likérové veniec postriekame. Podľa príležitosti môžeme ešte povrch dozdobiť přepůlenými kandizovanými čerešňami.

Komentáre k receptu Likérový veniec (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty