Likérový pohár
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 26653x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 ml | cmar |
1 lyžica | pomarančová šťava |
1 - 2 lyžíc | cukor múčka |
1 balíček | vanilkový cukor |
6 g | červená želatína |
na ozdobu: | |
4 lyžičky | likér |
4 lístky | citrónová medovka |
Postup prípravy receptu
Želatínu namočíme do studenej vody. Ak nemáme červenú želatínu, môžeme namiesto vody použiť sirup. Cmar ochutíme pomarančovou šťavou a vanilkovým aj práškovým cukrom. Želatínu vytlačíme, ohrejeme, necháme rozpustiť a primiešame 50ml cmar. Potom želatínu vlejeme do zvyšného cmaru a dobre rozšľaháme. Dezert rozdelíme do pohárov a vložíme ho do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť. Likérové pohár pred podávaním "pokvapkáme" likérom (vaječný, karamelový, pomarančový, smotanový alebo banánový - podľa chuti) a môžeme ozdobiť lístočky medovky.