Lievance so škoricou a jablkami
- chuťovky
- polská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 8533x
Pochúťka pre každého. Recept na lievance s plátkami jabĺk.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 balíčky | vanilkový cukor |
2 sklenky | mlieko |
1,5 lyžičky | prášok do pečiva |
1,5 lyžičky | mletá škorica |
3 ks | vajcia |
2 sklenky | polohrubá múka |
5 - 7 | jablko |
1 sklenka | cukor krupica |
podľa potreby: | |
olej alebo maslo |
Postup prípravy receptu
Jablká olúpeme, pokrájame na štvrtky a nakrájame na jemné plátky. Múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva, cukor a škoricu zmiešame, pridáme vajcia a mlieko. Vymiešame hladké cesto. Lievance kladieme na panvicu s olejom alebo maslom, jednotlivo lievance upečieme a navrch dáme plátky jabĺčok. Miesto jabĺk môžeme použiť aj jahody, banán a pod lievance so škoricou a jablkami sú výborné so zmrzlinou alebo len tak s cukrom, ovocím alebo medom.