Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Liaty rebarborový koláč

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 70091x
Liaty rebarborový koláč

Úroda rebarbory v našich záhradách býva bohatá. Prečo ju nevyužiť k príprave výborného koláče z liateho cesta.

vytlačiť recept Liaty rebarborový koláč
recept Liaty rebarborový koláč sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 balíčku kypriaci prášok
220 g cukor múčka
300 g polohrubá múka
4 ks vajcia
120 ml teplá voda
120 ml olej

podľa potreby:

rebarbora
cukor múčka
mletá škorica

Postup prípravy receptu

Rebarboru umyjeme, olúpeme a nakrájame na menšie kocky. V mise premiešame polohrubú múku s práškom do pečiva. Bielky oddelíme od žĺtkov. V jednej nádobe ušľaháme tuhý sneh z bielkov, v druhej nádobe šľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny. Ku zpěněným žĺtkom pomaly zašleháváme 120 ml oleja a potom aj 120 ml teplej vody. Ušľahanú hmotu prilejeme k múke s cukrom a premiešame. Nakoniec zľahka do cesta "zábaly? Sneh z bielkov. Cesto nalejeme do pekáča alebo na hlboký plech, ktorý vopred vytrieme olejom a vysypeme múkou. Cesto posypeme po celej ploche nakrájanú rebarboru a mletou škoricou. Pečieme pozvoľna asi 40 minút. Upečený liaty rebarborový koláč necháme vychladnúť a potom pocukrujeme.

Komentáre k receptu Liaty rebarborový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty