Liaty rebarborový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 70091x
Úroda rebarbory v našich záhradách býva bohatá. Prečo ju nevyužiť k príprave výborného koláče z liateho cesta.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 balíčku | kypriaci prášok |
220 g | cukor múčka |
300 g | polohrubá múka |
4 ks | vajcia |
120 ml | teplá voda |
120 ml | olej |
podľa potreby: | |
rebarbora | |
cukor múčka | |
mletá škorica |
Postup prípravy receptu
Rebarboru umyjeme, olúpeme a nakrájame na menšie kocky. V mise premiešame polohrubú múku s práškom do pečiva. Bielky oddelíme od žĺtkov. V jednej nádobe ušľaháme tuhý sneh z bielkov, v druhej nádobe šľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny. Ku zpěněným žĺtkom pomaly zašleháváme 120 ml oleja a potom aj 120 ml teplej vody. Ušľahanú hmotu prilejeme k múke s cukrom a premiešame. Nakoniec zľahka do cesta "zábaly? Sneh z bielkov. Cesto nalejeme do pekáča alebo na hlboký plech, ktorý vopred vytrieme olejom a vysypeme múkou. Cesto posypeme po celej ploche nakrájanú rebarboru a mletou škoricou. Pečieme pozvoľna asi 40 minút. Upečený liaty rebarborový koláč necháme vychladnúť a potom pocukrujeme.