Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Liaty perníkový koláč

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58102x
Liaty perníkový koláč

Medový perník plnený orechy, mandľami, hrozienkami, višňami a křížalami.

vytlačiť recept Liaty perníkový koláč
recept Liaty perníkový koláč
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

20 g křížaly
20 g orechy
2 lyžice kakao
250 g hladká múka
20 g hrozienka
1 balíček prášok do perníka
3 lyžice med
70 g maslo
20 g kandizované višne
200 g cukor múčka
250 ml mlieko
1 lyžička citrónová kôra
20 g mandle
2 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Rozměklý maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami do hustej peny. Postupne do peny po častiach pridávame múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, mlieko a med. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zapracujeme do cesta. Nakoniec vmiešame nasekané orechy aj mandle, hrozienka a nakrájané sušené jablká namočená vo troche vody (rumu), višne a citrónovú kôru. Opatrne všetko premiešame. Cesto vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 - 35 minút na 175 ° C. Pred podávaním necháme vychladnúť. Liaty Perníková koláč nie je potreba cukrovej, stačí nakrájať na kocky a už si ho len dopriavame.

Komentáre k receptu Liaty perníkový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty