Liaty perníkový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 58102x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
20 g | křížaly |
20 g | orechy |
2 lyžice | kakao |
250 g | hladká múka |
20 g | hrozienka |
1 balíček | prášok do perníka |
3 lyžice | med |
70 g | maslo |
20 g | kandizované višne |
200 g | cukor múčka |
250 ml | mlieko |
1 lyžička | citrónová kôra |
20 g | mandle |
2 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Rozměklý maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami do hustej peny. Postupne do peny po častiach pridávame múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, mlieko a med. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zapracujeme do cesta. Nakoniec vmiešame nasekané orechy aj mandle, hrozienka a nakrájané sušené jablká namočená vo troche vody (rumu), višne a citrónovú kôru. Opatrne všetko premiešame. Cesto vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 - 35 minút na 175 ° C. Pred podávaním necháme vychladnúť. Liaty Perníková koláč nie je potreba cukrovej, stačí nakrájať na kocky a už si ho len dopriavame.