Liaty medový perník
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 11974x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | cukor múčka |
60 g | maslo |
10 lyžíc | med |
500 g | hladká múka |
1 ks | vajcia |
1 balíček | kypriaci prášok do perníka |
3 dl | mlieko |
2 lyžice | perníkovej korenie |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia vyšľaháme s povoleným maslom a cukrom, až vznikajú bublinky. V mlieku necháme rozpustiť med. Múku premiešame s korením a práškom do pečiva. K rozšľahané zmesi postupne prilievame osladenej mlieko, po častiach múku, až nám vznikne "ťažké" liate cesto. Cesto na perník vlejeme a roztiahneme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 175 ° C, až je medový perník na povrchu zlatistý. Liaty medový perník necháme vychladnúť, nakrájame na kocky, môžeme ešte posypať práškovým cukrom.