Liaty koláč s čučoriedkami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 134692x
Vyskúšajte jednoduchý liaty koláč.V lete s čerstvými, v zimnom období sa zmrazenými čučoriedkami.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 balíček | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | vajcia |
2 dl | mlieko |
350 g | polohrubá múka |
100 g | cukor múčka |
120 g | hera |
1 ks | citrón |
drobenka: | |
120 g | cukor múčka |
1 balíček | vanilkový cukor |
120 g | maslo |
200 g | hrubá múka |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si posýpku. Maslo alebo Heru rozpustíme.K rozpustenému tuku pridáme hrubú múku, práškový a vanilkový cukor a najlepšie rukami premasírujte v posýpku. Pripravíme si cesto. Maslo rozpustíme, mlieko ohrejeme, aby bolo vlažné. Múku zmiešame s cukrom, kypriacim práškom do pečiva a nastrúhanú kôrou z polovice citróna. Pridáme rozpustenú Heru, vlažné mlieko, vajcia a premiešame. Cesto nalejeme na hero vymastený a múkou vysypaný hlboký plech a po celom plechu rozotrieme. Na cesto nasypeme čučoriedky. Ak sú mrazené, tak je vopred nerozmrazujeme. Či máme z vlastnej záhradky maliny, môžeme pridať aj hŕstku malín. Koláč je ešte pikantnejšiu. Ovocie posypeme posýpkou a pripravený koláč pečieme v predhriatej rúre pri 150 ° C asi 40 minút. Upečený liaty koláč s čučoriedkami pocukrujeme.