Liata bublanina
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 31786x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/3 kocky | maslo |
cesto: | |
6 lyžíc | cukor krupica |
15 lyžíc | hladká múka |
2 ks | vajcia |
1 l | mlieko |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
čerstvé alebo zavárané ovocie |
Postup prípravy receptu
Všetky suroviny rozmiešame a našľaháme. Vznikne hustejšie cesto. Ovocie si vopred umyjeme, z kompótového zlejeme šťavu. Rozpálite pekáčik, rozpustíme v ňom tretinu kocky masla, znova rozpálime, rýchlo nalejeme cesto, pridáme ovocie - maliny, jahody, čerešne, môže byť aj zavárané ovocie. Litou bublaninu pečieme pri 200 ° C. Pred podávaním môžeme liatu bublaninu ešte bohato pocukrovat.