Letný šalát z čínskej kapusty
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 64125x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | čínskej kapusty |
6 ks | cherry paradajky |
1 pohár | tatárska omáčka |
200 g | šunka |
1 ks | zelená paprika |
1 ks | oranžová paprika |
4 ks | sterilizovaná uhorka |
2 ks | vajcia |
soľ | |
200 g | tvrdý syr |
2 lyžice | nálev z uhoriek |
podľa chuti: | |
majorana | |
mleté biele korenie |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo, schladíte olúpeme a nakrájame na kocky. Tvrdý syr nakrájame vrúbkovaným nožom na kocky. Čínskej kapusty (bez tvrdého stopke) nakrájame na rezance. Papriky zbavíme zrniečok a nakrájame na prúžky. Sterilizované uhorky nakrájame na štvrťky a tie potom na kúsky. Šunku (salámu) nakrájame na rovnaké kocky ako syr. Paradajky nakrájame na štvrtky. Čínskej kapusta premiešame so soľou a necháme 10 minút odležať. Potom pridáme ostatné ingrediencie a premiešame. Nakoniec vmiešame tatarku a uhorkový nálev. Ochutíme korením aj majoránkou (oreganom - získa pikantnejšiu chuť) a podľa chuti prisolíme. Letný šalát s čínskym kapustou podávame s čerstvým bielym pečivom.