Letný šalát s rybou
- šaláty
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 23162x
Príjemný letný šalát s rybou, zeleninou, vajcami a majonézou, treba k letnej večeru.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 konzerva | filety z kapra v oleji |
4 ks | zemiaky |
2 ks | paradajka |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
4 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
petržlen | |
majonéza | |
5 - 6 listov | hlávkový šalát |
Postup prípravy receptu
Uvaríme si niekoľko zemiakov v šupke a tiež vajec. Uvarené vajcia a zemiaky olúpeme, vychladíme a nakrájame na kolieska. Po tej nazdobíme väčší tanier listy z hlávkového šalátu a doprostred vysypeme rybie konzervu v oleji. Mám najradšej filety z kapra v oleji, pretože neobsahujú ani malé kúsky kociek, ako napríklad sardinky. Okolo skladáme na kolieska nakrájané zemiaky, paradajky a vajíčka. Ak konzerva neobsahuje dostatok oleja, mierne pokvapkáme olivovým olejom. Letné šalát s rybou osolíme a okoreníme. Po tej nazdobíme majonézou. Možno použiť aj rozmiešanú zmes majonézy a bieleho jogurtu. Ale majonéza je majonéza. Nakoniec letná šalát s rybou navrch ozdobíme petržlenovou vňaťou. Letné šalát s rybou vložíme do chladničky, vychladíme a môžeme podávať.