Letné rizoto
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 137566x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 šálek | zelený hrášok |
2 ks | paradajka |
500 g | kuracie mäso |
1 ks | cibula |
1 šálek | koreňová zelenina |
200 g | ryže |
2 šálky | zeleninový vývar |
7 dkg | maslo |
na ozdobu: | |
50 g | syr |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké drobné kocky. Zeleninu očistíme a nakrájame nadrobno. Paradajky sparíme a ošúpeme. Ryžu podľa potreby preberieme, umyjeme a sparíme. Na tuku speníme cibuľu, pridáme kuracie mäso a dusíme tak dlho, až šťava vyfúkne. Potom pridáme zeleninu, paradajky, ešte spoločne podusíme a pridáme pripravenú ryžu. Podusíme ju s maslom, prisolíme, zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia. Hotový pokrm sypeme strúhaným syrom.