Letné lečo
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 57912x
Vyrazili ste na chalupu a vzali len to najnutnejšie? Nevadí, aj zo záhradky uvaríte chutnú večeru. Stačí už len vajcia a pre mäsožravce klobása.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | mletá sladká paprika |
8 - 10 ks | vajcia |
250 g | bratislavský točený |
10 ks | paradajka |
8 ks | slovenská paprika |
2 lyžice | sadlo |
1 ks | veľká cibuľa |
4 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a osmažíme na masti dozlata. Pridáme na kocky nakrájanú údeninu (kabanosu, špekáčky, klobásu) a papriku (môže býi aj farebná). Premiešame a zaprášime sladkou paprikou i soľou. Necháme asi 5 minút dusiť a potom pridáme na mesiačiky nakrájané, sparené a ošúpané paradajky a najemno nasekaný cesnak. Chalupárska lečo dusíme asi 20 minút, až sa vydusí z paradajok voda. V miske rozklepneme vajíčka, rozmiešame ich, osolíme aj okoreníme a za stáleho miešania prilejeme do hrnca. Vajíčka necháme "zraziť" a Chalupárska lečo máme hotové. Ako príloha k chalupářskému leču postačí čerstvý chlieb.