Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Letné lečo

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56332x
Letné lečo

Vyrazili ste na chalupu a vzali len to najnutnejšie? Nevadí, aj zo záhradky uvaríte chutnú večeru. Stačí už len vajcia a pre mäsožravce klobása.

vytlačiť recept Letné lečo
recept Letné lečo
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g bratislavský točený
10 ks paradajka
8 ks slovenská paprika
2 lyžice sadlo
1 ks veľká cibuľa
4 strúčiky cesnak
1 lyžička mletá sladká paprika
8 - 10 ks vajcia

podľa chuti:

mleté biele korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a osmažíme na masti dozlata. Pridáme na kocky nakrájanú údeninu (kabanosu, špekáčky, klobásu) a papriku (môže býi aj farebná). Premiešame a zaprášime sladkou paprikou i soľou. Necháme asi 5 minút dusiť a potom pridáme na mesiačiky nakrájané, sparené a ošúpané paradajky a najemno nasekaný cesnak. Chalupárska lečo dusíme asi 20 minút, až sa vydusí z paradajok voda. V miske rozklepneme vajíčka, rozmiešame ich, osolíme aj okoreníme a za stáleho miešania prilejeme do hrnca. Vajíčka necháme "zraziť" a Chalupárska lečo máme hotové. Ako príloha k chalupářskému leču postačí čerstvý chlieb.

Komentáre k receptu Letné lečo (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty