Letné kurča na zelenine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 6043x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | stredné cibule |
mletá sladká paprika | |
soľ | |
2 lyžice | čerstvá pažítka |
1 lyžica | slnečnicový olej |
2 hrste | mrazená zelenina |
3 strúčiky | cesnak |
4 ks | kuracie stehno |
150 ml | voda |
Postup prípravy receptu
Cesnak aj cibuľu olúpeme, nadrobno nasekáme, dáme do pekáča, premiešame s lyžicou oleja a posypeme najemno nasekanou pažítkou. Na cibuľu s cesnakom navrstvíme mrazenú zeleninu (nerozmrazenou) a zalejeme vlažnou vodou. Na zeleninu "posadíme" osolenej a paprikou poprášený kuracie stehná (štvrťky) a pekáčik prikryjeme. Pekac vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 50 minút na 180 ° C. Potom pekáčik odkryjeme, stehná otočíme a vložíme znovu na 5 minút do rúry. Potom opäť stehná obrátime, jemne poprášime paprikou a necháme ich ešte ďalších 5 - 10 minút piecť, aby získala farbičku. Letný kurča na zelenine podávame s dusenou alebo varenou ryžou, do ktorej môžeme pri varení pridať mletú papriku. Zelenina krásne vonia po kuriatko a naopak kurča sa nám na zelenine krásne podusilo.