Letná torta s čerstvým ovocím
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 63658x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | korpus |
na ozdobu: | |
čokoládový toping | |
1 balíček | želatína |
náplň: | |
4 balíčky | vanilkový cukor |
4 kelímky | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
350 g | čerstvé ovocie |
Postup prípravy receptu
Vo väčšej mise zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom. Ľubovoľné ovocie očistíme. Pripravíme si trojdielny korpus. Jednu časť korpusu natrieme pripravenou kyslou smotanou a poukladáme ľubovoľným čerstvým ovocím. Prikryjeme ďalšou časťou korpusu. Postup opakujeme. Tretí diel korpusu opäť natrieme, pokladieme ovocím a nakoniec dáme želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu. Letný tortu s ovocím necháme vychladnúť v chladničke na pár hodín. Po vybratí z chladničky polejeme tortu čokoládovým topingem a ozdobíme zvyšným ovocím.