Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Lekvárové frgály

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131398x
Lekvárové frgály

U nás v rodine milujeme tenkej lekvárové frgály. A ak ste len trošku zruční, zvládnete ho aj vy.

vytlačiť recept Lekvárové frgály
recept Lekvárové frgály sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

250 g hladká múka
250 ml mlieko
120 g maslo
250 g polohrubá múka
85 g cukor krupica
2 ks žĺtok
soľ
35 g droždie

drobenka:

80 g cukor kryštál
100 g hrubá múka
100 g maslo

na potření:

1 lyžica rum
100 g maslo

náplň:

lekvár

Postup prípravy receptu

Zo 100 ml vlažného mlieka, lyžičky cukru, lyžičky múky a droždia vymiešame kvások. Ako vzíde, vymiešame cukor s maslom a pridáme žĺtky. Do tejto zmesi pridáme vyplývajúci kvások, zvyšok mlieka, jemne osolenú múku a vypracujeme stredne husté cesto. Medzitým si pripravíme posýpku. Maslo, hrubú múku a cukor premiešame v mise a rukami mneme tak dlho, kým sa nám v prstoch nerobia drobné guľôčky. V hrnčeku si rozpustíme maslo na potretie, do ktorého po vychladnutí primiešame rum. Túto zmes použijeme na potieranie upečených koláčov. Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky a necháme ich opäť vykysnúť. Potom rozvaľkáme bochníky valčekom na veľmi tenký plát, natrieme je lekvárom, posypeme posýpkou a zase necháme vykysnúť. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Pred tým, než dáme frgály do rúry, poprepichujeme ich vidličkou. Pečieme do jemného sčervenanie okrajov. Ihneď po vybraní kraja potierame maslom s rumom. Lekvárové frgály podávame posypané práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Lekvárové frgály (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty