Lekvárová plnka na koláč
- přílohy k moučníku
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 73597x
Lekvárové plnku používame hlavne na kysnuté koláče, alebo tiež na koláč mriežkový. Na koláče kysnuté ju dopĺňame aj plnkou tvarohovou, Makov, prípadne marmeládou.
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | mletá škorica |
200 g | slivková lekvár |
1 lyžica | rum |
4 ks | klinček |
1 balíček | vanilkový cukor |
1/2 ks | citrón |
Postup prípravy receptu
Nastrúhame kôru asi z polovice citróna, klinček pomelieme v mlynčeku na korenie. Lekvár, najlepšie hustá domáci, rozvaríme s troškou vody. Pridáme rum, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, korenie a premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť. Lekvárové plnku na koláč pred pečením roztierame alebo nanášame pomocou cukrárskeho plastového vrecka s ozdobnou kovovou špičkou. Pri zdobení sa fantázii medze nekladú.