Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Lekvárová plnka na koláč

  • přílohy k moučníku
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 72640x
Lekvárová plnka na koláč

Lekvárové plnku používame hlavne na kysnuté koláče, alebo tiež na koláč mriežkový. Na koláče kysnuté ju dopĺňame aj plnkou tvarohovou, Makov, prípadne marmeládou.

vytlačiť recept Lekvárová plnka na koláč
recept Lekvárová plnka na koláč
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 ks citrón
1/2 lyžičky mletá škorica
200 g slivková lekvár
1 lyžica rum
4 ks klinček
1 balíček vanilkový cukor

Postup prípravy receptu

Nastrúhame kôru asi z polovice citróna, klinček pomelieme v mlynčeku na korenie. Lekvár, najlepšie hustá domáci, rozvaríme s troškou vody. Pridáme rum, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, korenie a premiešame. Necháme chvíľu vychladnúť. Lekvárové plnku na koláč pred pečením roztierame alebo nanášame pomocou cukrárskeho plastového vrecka s ozdobnou kovovou špičkou. Pri zdobení sa fantázii medze nekladú.

Komentáre k receptu Lekvárová plnka na koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt