Leknínky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 11689x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vanilkový cukor |
2 lyžice | hladká múka |
80 g | cukor múčka |
3 lyžice | višňová marmeláda |
250 g | maslo |
2 dl | mlieko |
cesto: | |
2 ks | žĺtok |
110 g | cukru bozkáva |
260 g | hladká múka |
180 g | hera |
podľa potreby: | |
čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Múku, zmäknuté Heru, cukor a žĺtky spracujeme na doske na hladké cesto. Necháme ich v chlade odpočinúť. Pripravíme si formičky na košíčky a vymažeme je tukom. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kvetinky. Polovicu ich vložíme do formičiek a druhú polovicu upečieme klasicky na plechu. Všetko necháme vychladnúť. Na krém si uvaríme kašu z múky, mlieka a vanilkového cukru. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame vychladnutú kašu a marmeládu. K ploché kytičce prilepíme rozohriatu čokoládou košíček z kvetinky a do neho potom nastriekame cukrárske sáčkom krém. Leknínky ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Na fotografii sú leknínky pečené na svadbu. Leknínky uchovávame v chlade.