Legionárske rezy
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 87023x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
40 dkg | polohrubá múka |
20 dkg | maslo |
1/2 balíčku | kypriaci prášok do pečiva |
10 dkg | cukor múčka |
4 ks | žĺtok |
na potření: | |
1 ks | ríbezľová marmeláda |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
poleva: | |
4 ks | bielok |
15 dkg | kokosová múčka alebo mleté orechy |
10 dkg | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Vyššie plech vymažeme alebo vyložíme papierom na pečenie. Maslo nakrájame na kocky a necháme zmäknúť. Na dosku preosejeme múku s kypriacim práškom a cukor. Pridáme žĺtky, maslo a vypracujeme hladké cesto. To necháme chvíľku odpočinúť. Zatiaľ si predhrejeme rúru. Odpočinuté cesto rovnomerne natlačíme na pripravený plech a potrieme ho džemom. Bielka ušľaháme v tuhý sneh. Ľahko vmiešame cukor a kokos alebo mleté orechy. Bielkovou hmotu natrieme na marmeládu. Legionárskej rezy vložíme do predhriatej rúry a pečieme dozlata. Upečené legionárskej rezy nakrájame na kocky a môžeme podávať.