Lečo s cuketou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 59066x
Jednoduchá príprava všedného obeda. Postačí cibule, paradajky, cuketa - zelenina nenáročná na tepelnú úpravu.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | provensálske korenie |
1 ks | cuketa |
2 lyžičky | zmes korenia na čínu |
2 - 3 ks | bobkový list |
3 ks | vajcia |
3 ks | cibula |
3 lyžice | ostrý kečup |
1/2 kg | paradajka |
3 guličky | nové korenie |
1 - 2 lyžíc | maslo |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Všetku zeleninu očistíme. Na masle speníme nakrájanú cibuľu, môžeme pridať na kocky pokrájanú údeninu. Vsypeme nakrájané paradajky, premiešame, prisolíme. Pridáme bobkový list, nové korenie, zmes korenia na čínu, provensálske korenie alebo aspoň tymián. Mierne okoreníme a necháme chvíľu podusiť. Potom pridáme kečup, na kocky nakrájanú cuketu premiešame a prehrejeme. Nakoniec vmiešame vajíčka a necháme ich zatuhnout. Hotové lečo s cuketou podávame s houskovým knedľou, s varenými zemiakmi alebo s bielym pečivom.