Laskonky s malinovým krémom
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65192x
Domáce krehké laskonky určite nesklamú ani vyučená cukrára.
Recept na 16 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | kokosová múčka |
5 ks | bielok |
150 g | cukor krupica na zvarenie |
100 g | cukor múčka |
200 g | cukor krupica |
krém: | |
200 g | maliny |
1 kvapka | smotana na šľahanie |
na ozdobu: | |
16 ks | maliny |
mäta |
Postup prípravy receptu
Cukor krupicu zvaríme tzv na niť - keď vytiahneme varešku, steká od nej rozpustený cukor, nepřipálíme! Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame cukor krupicu a ešte horúci zvarený cukor. Nakoniec primiešame kokos zmiešaný s mletým cukrom. Lyžicou naberáme bielkovou hmotu a na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme malé placky rovnakej veľkosti. Sušíme v predhriatej rúre pri 120 ° C do "stvrdnutiu". Pozor sú veľmi krehké! Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme zrelé maliny a krém dobre premiešame. Vychladnuté laskonky plníme z cukrárskeho vrecka malinovým krémom a zlepujú po dvoch k sebe. Hore urobíme z krému špičku, do ktorej posadíme malín, prípadne ozdobíme štipky mäty.