Lasagne s údenou treskou
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 2293x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
450 g | údená treska |
4 lyžice | maslo |
3 ks | póry |
1/2 hrnku | hladká múka |
1 ks | citrón |
450 g | predvarené lasagne |
200 g | mozzarella |
120 g | morský jazyk bez kože |
60 g | strúhaný parmezán |
600 ml | mlieko |
120 g | obielené krevety |
2 lyžice | med |
podľa chuti: | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Mäso z údenej tresky, krevety a plátky morského jazyka okoreníme, ochutíme citrónovou šťavou a odložíme. Vo veľkom kastróle opekáme na masle 8 minút za občasného premiešania póry. Zaprášime je múkou a ešte asi minútu zahrievame. Postupne vmiešame mlieko. Získame tak hustú, krémovitú omáčku. V omáčke rozpustíme med a nastrúhanú mozzarellu a povaríme ju ďalšie 3 minúty. Potom omáčku odstavíme a vložíme do nej mäso z rýb a krevety a opatrné zamiešame. Do zapekacej misky postupne naukladáme vrstvy lasagnových plátkov a omáčky s mäsom tak, aby vrchnú vrstvu tvorila omáčka. Posypeme nastrúhaným parmezánom a pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C (u plynové rúry stupeň 3-4) 30 minút. Ihneď podávame. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART