Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Lasagne s údenou treskou

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2293x
Lasagne s údenou treskou

Rôzne druhy morských rýb urobia z bežných lasagní neopísateľný zážitok.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Lasagne s údenou treskou
recept Lasagne s údenou treskou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

450 g údená treska
4 lyžice maslo
3 ks póry
1/2 hrnku hladká múka
1 ks citrón
450 g predvarené lasagne
200 g mozzarella
120 g morský jazyk bez kože
60 g strúhaný parmezán
600 ml mlieko
120 g obielené krevety
2 lyžice med

podľa chuti:

korenie

Postup prípravy receptu

Mäso z údenej tresky, krevety a plátky morského jazyka okoreníme, ochutíme citrónovou šťavou a odložíme. Vo veľkom kastróle opekáme na masle 8 minút za občasného premiešania póry. Zaprášime je múkou a ešte asi minútu zahrievame. Postupne vmiešame mlieko. Získame tak hustú, krémovitú omáčku. V omáčke rozpustíme med a nastrúhanú mozzarellu a povaríme ju ďalšie 3 minúty. Potom omáčku odstavíme a vložíme do nej mäso z rýb a krevety a opatrné zamiešame. Do zapekacej misky postupne naukladáme vrstvy lasagnových plátkov a omáčky s mäsom tak, aby vrchnú vrstvu tvorila omáčka. Posypeme nastrúhaným parmezánom a pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C (u plynové rúry stupeň 3-4) 30 minút. Ihneď podávame. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART

Komentáre k receptu Lasagne s údenou treskou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty