Lasagne s mäsom a zeleninou
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 67415x
Tieto veľmi obľúbené talianske cestoviny sú k dostaniu aj u nás. Tak vyskúšajte ich zapečenou variant.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
12 ks | varené lasagne |
400 g | mleté mäso |
850 ml | konzervované paradajky |
1 ks | cibula |
3 strúčiky | cesnak |
1 zväzok | polievková zelenina |
2 lyžice | olivový olej |
na ozdobu: | |
1 lyžička | tymián |
100 g | parmezán |
na potření: | |
1 lyžica | maslo |
omáčka: | |
3 lyžice | maslo |
600 ml | mlieko |
3 lyžice | hladká múka |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Nasypeme k cibuľke a osmažíme. Pridáme mäso a za stáleho miešania ho opečieme. Pridáme odkvapkané paradajky a dusíme na miernom ohni asi 40 minút. Občas premiešame. Z múky a masla si pripravíme zápražku, zalejeme ju mliekom a prevaríme. Ochutíme soľou a korením. Vymastíme pekáčik maslom, nalejeme tretinu omáčky, naukladáme 4 ks lasagní, pridáme mäsovú zmes a postup ešte dvakrát opakujeme. Vrchnú vrstvu nám bude tvoriť mäsová zmes. Pečieme v predhriatej rúre 20 minút na 200 ° C. Potom zmes posypeme strúhaným parmezánom zmiešaným s tymianom a necháme ešte 10 minút zapiecť.