Lasagne s kuracím mäsom
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 90023x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | sterilizovaná kukurica |
2 ks | kuracie prsia |
8 plátkov | lasagne |
3 lyžice | sterilizovaný hrášok |
250 ml | smotana na šľahanie |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
provensálske korenie | |
tvrdý syr | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
horúca voda |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Na panvicu nalejeme olej a cibuľu orestujeme, potom pridáme kuracie mäso a opekáme približne 5 minút zo všetkých strán. Mäso osolíme, okoreníme a nezabudneme pridať provensálske korenie. Do mäsa nasypeme kukuricu a hrášok, opekáme ďalších päť minút. Nakoniec zmes zalejeme smotanou a necháme prevariť. Zapekacie misu vymažeme olejom. Lasagne je lepšie pred skladaním do misy namočiť na pár sekúnd do horúcej vody. Potom budeme vrstviť do misy - najskôr lasagne, potom mäsovú zmes, zase lasagne a hornej vrtsvu tvoria mäsová zmes. Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom (ak nemáme syr, tak nevadí, jedlo je chutné aj bez syra). Takto pripravené lasagne pečieme v predhriatej rúre približne 35 - 40 minút. Hotové lazane nakrájame na porcie a podávame.