Lasagne od Ječáka
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 149373x
Tento recept ma kedysi učila kamarátka. Ja ho len trošičku vylepšila. U nás sa po lasagniach len zapráši.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | bazalka |
1 lyžica | provensálske korenie |
2 plechovky | šampiňóny |
soľ | |
2 plechovky | paradajkový pretlak |
250 g | strúhaný syr |
9 plátkov | lasagne |
1/2 kg | mleté mäso |
1 lyžica | oregáno |
olej na vymastený misky | |
omáčka: | |
muškátový oriešok | |
2 hrste | hladká múka |
1,5 l | mlieko |
5 lyžíc | maslo |
Postup prípravy receptu
Na masle opražíme hladkú múku, zalejeme mliekom a uvaríme hustú bešamelovú omáčku, ktorú ochutíme štipkou strúhaného muškátového oriešku a soľou. Keď je dovarení, pridáme osušené šampiňóny a ešte chvíľku povaríme. Mleté mäso opečieme spolu s oreganom, bazalkou a provensálskym korením, pridáme pyré, podlejeme troškou vody a povaríme. Zapekacie misku, alebo pekáč vymastíme olejom, dáme vrstvu bešamel, poukladáme plátky lasagní, opäť bešamel, vrstvu mäsovej zmesi, znovu bešamelovú omáčku a takhle opakujeme tri vrstvy. Posledná vrstvou je bešamel. Na ten nakoniec návrším strúhaný syr a dáme do predhriatej rúry na 200 ° C zapiecť po dobu 30 až 40 minút. Ihneď podávame.