Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Lasagne od Ječáka

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 148512x
Lasagne od Ječáka

Tento recept ma kedysi učila kamarátka. Ja ho len trošičku vylepšila. U nás sa po lasagniach len zapráši.

vytlačiť recept Lasagne od Ječáka
recept Lasagne od Ječáka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g strúhaný syr
9 plátkov lasagne
1/2 kg mleté mäso
1 lyžica oregáno
olej na vymastený misky
1 lyžica bazalka
1 lyžica provensálske korenie
2 plechovky šampiňóny
soľ
2 plechovky paradajkový pretlak

omáčka:

5 lyžíc maslo
muškátový oriešok
2 hrste hladká múka
1,5 l mlieko

Postup prípravy receptu

Na masle opražíme hladkú múku, zalejeme mliekom a uvaríme hustú bešamelovú omáčku, ktorú ochutíme štipkou strúhaného muškátového oriešku a soľou. Keď je dovarení, pridáme osušené šampiňóny a ešte chvíľku povaríme. Mleté mäso opečieme spolu s oreganom, bazalkou a provensálskym korením, pridáme pyré, podlejeme troškou vody a povaríme. Zapekacie misku, alebo pekáč vymastíme olejom, dáme vrstvu bešamel, poukladáme plátky lasagní, opäť bešamel, vrstvu mäsovej zmesi, znovu bešamelovú omáčku a takhle opakujeme tri vrstvy. Posledná vrstvou je bešamel. Na ten nakoniec návrším strúhaný syr a dáme do predhriatej rúry na 200 ° C zapiecť po dobu 30 až 40 minút. Ihneď podávame.

Komentáre k receptu Lasagne od Ječáka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty