Langoše z jogurtu
- chuťovky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 77246x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 kg | hladká múka |
2 lyžičky | jedlá soda |
2 lyžičky | soľ |
40 g | droždie |
20 dkg | biely jogurt |
4 lyžice | olej |
500 ml | mlieko |
Postup prípravy receptu
Trochu mlieka ohrejeme, aby bolo vlažné. Rozdrobíme do neho droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku so sódou a osolíme ju. Prilejeme zvyšné mlieko, olej a jogurt. Nakoniec dáme kvások. Všetko vymiešame na hladké cesto a necháme kysnúť 6 hodín. Potom lyžicou vykrajujeme bochníky, ktoré buď rozvaľkáme valčekom alebo vypracujeme ručne. V rozpálenom oleji osmažíme langoše z oboch strán. Hotové langoše môžeme potrieť cesnakom, posypať strúhaným syrom a pokvapkať kečupom. Môžeme použiť aj nasladko. Cesto vydrží v chladničke až týždeň.